Компоненти поживних середовищ
Купити компоненти поживних середовищ в магазині лабораторного і медичного обладнання LabTime
Компоненти поживних середовищ
База для будь-якої діяльності, пов'язаної з бактеріології, це живильне середовище. Дуже часто саме від якості цієї основи безпосередньо залежать остаточні результати дослідження. Живильне середовище - це субстрат, в якому один або декілька компонентів, використовуються для культивації мікроорганізмів або культур клітин вищих організмів.
Компоненти поживних середовищ і ступінь їх значимості насправді переоцінити досить важко. Переважно вони використовуються для розмежування різних хвороб, пов'язаних з інфекціями. Також з їх допомогою робляться вакцини і створюються антибіотики. Живильні середовища, крім іншого, досить активно задіяні в медичних дослідженнях, а також у мікробіології та фармацевтиці.
Створення цього субстрату є процесом досить специфічним. Потрібно дуже строго дотримуватися встановлених методик і процедур. Все основні компоненти поживних середовищ і їх пропорції повинні строго відслідковуватися. Щоб за підсумками середи вийшла високої якості, необхідно неухильно дотримуватися конкретної послідовності дій. В іншому випадку результат виявиться марний.
Базові вимоги
Ось які вимоги висувають до живильних середовищ сьогодні: < / p>
- до складу включені всі речовини, необхідні для живлення бактерій;
- достатній рівень вологості;
- ізотонічність, а для бактерій галофільні типу концентрація солі повинна бути не менше 1%;
- оптимальний електронний потенціал, що говорить про розчиненому кисні в складі. Рівень повинен бути високим або низьким залежно від бактерій (аеробних або анаеробних);
- прозорість, щоб можна було відстежити розвиток бактерій;
- стерильність (відсутність інших бактерій, крім конкретних);
- рівень кислотності рН в межах норми (7,2-7,6).
Щоб приготувати живильне середовище, зазвичай беруться продукти тваринного або рослинного походження. Це можуть бути м'ясо, овочі, риба, молочні продукти. Крім них можуть бути також задіяні різні хімічні сполуки - синтетика. В основному це компоненти сухих поживних середовищ.
Так. Наприклад, азотом бактерії «підгодовуються» з амінокислот або сполук амонію. Вуглець вони добувають з цукру або органічних спиртів. А неорганічних елементів їм додають найрізноманітніші солі.
Як класифікуються поживні середовища
Склад поживних середовищ підрозділяється, залежно від классифицирования. Зокрема, вони можуть поділятися на:
- природні (бульби овочів, молочні продукти і т.д.);
- штучні (рослинні і тваринні речовини); li >
- синтетичні (на базі хімікатів).
Додатково середовища здатні поділятися на прості або складні, а також на рідкі або ж щільні. < / p>
процес стерилізації
Це процес повного знепліднювання досліджуваного матеріалу. Варіант можна вибрати залежно від складу і якостей живильного середовища. Найбільш часто використовуються:
- автоклавирование. Під дією насиченої пари і тиску;
- динамічне. Використовується для середовищ, які змінюють свої властивості, досягнувши температури кипіння;
- із застосуванням дрібнопористою фільтра. Для високочутливих поживних середовищ.
Дуже важливо відзначити, що знепліднювання живильного середовища - це виключно промислова процедура, що вимагає наявності високотехнологічних інструментів. Її не варто навіть намагатися провести в домашніх умовах. Але якщо бажаєте компоненти поживних середовищ купити, тоді сміливо звертайтеся в наш магазин. Тут ви знайдете все, що вам потрібно, і навіть більше, по самій демократичній вартості.
Компоненти поживних середовищ в Києві
Додатково у нас в продажу можна знайти непоганий асортимент апаратів ШВЛ, а також ЛАЛ реактиви.
Ціни на: Компоненти поживних середовищ в Київі 2024
Компоненти поживних середовищ | Вартість |
Екстракт м'ясної, д / мікробіології, 100 г | |
Пептон ферментативний, Росія | |
Агар мікробіологічний, Углич | 3726 грн. |
Агар бактеріологічний, 250 г / пак | 4374 грн. |
Гідролізат казеїну панкреатичний, 250 г / пак | 6927 грн. |