Не додзвонилися?
Замовити дзвінок!

Агар Кліглера ГРМ, 250 г / пак

Виробник: Оболенск
Модель: 23387
Наявність: Под заказ
Артикул: О16-К
JAN: 18360

  • 1875 грн.

Доставка кур'єром по Києву та області

Вартість доставки – від 80 грн. (залежно від габаритів та ваги)

Перевізником по Україні

Терміни доставки уточнюйте, будь ласка, у менеджера.

Характеристика:

Поживна середу призначена для ідентифікації ентеробактерій за їхньою здатністю ферментувати лактозу, глюкозу, утворювати газ і сірководень.

є дрібнодисперсний, гігроскопічний порошок кремового кольору.

ТУ 9398-030-78095326-2007. РУ ФСР 2007/00968.

Склад:

Панкреатический гідролізат рибного борошна з тиосульфатом натрію, дріжджовий екстракт, лактоза, натрію хлорид, заліза сульфат, заліза окисного цитрат, феноловий червоний, натрію сульфіт, натрію карбонат, агар.

приготування:

Препарат у кількості, необхідній для приготування конкретної серії живильного середовища, розмішують в 1 л дистильованої води, кип'ятять протягом 2 -3 хв до повного розплавлення агару, фільтрують через ватно-марлевий фільтр, розливають по 7,0 мл в пробірки і стерилізують в автоклаві при температурі 112 o з протягом 20 хв. Після стерилізації середовище в пробірках скошують, залишивши стовпчик висотою 25-30 мм.

Готове середовище має червоний колір.

Стерильну середу м ожно використовувати протягом 3-х тижнів за умови її зберігання при температурі 2-8 * С або протягом 3 діб при температурі зберігання 18-25 o С (зберігати пробірки слід в темному місці).

pH 7,4 ± 0,2.

Принцип дії:

Сукупність компонентів, що входять до складу середовища, забезпечує поживні потреби для росту і ідентифікації за біохімічними властивостями окремих видів мікроорганізмів.

Проведення аналізу:

Дослідження зразків проводяться за відповідними Методичних вказівок і ГОСТам

Культури засівають бактеріологіч ської петлею, завдаючи матеріал спочатку штрихом на скошену поверхню, а потім уколом в стовпчик середовища, не торкаючись дна пробірки.

Інкубують при температурі (37 ± 1 ) o З протягом 48 год.

Контроль якості:

Тест-штам Спостережуваний ефект
Salmonella typhi «bismuth» Малиновий косяк і жовтий стовпчик. Спостерігається слабке почорніння. Газ не утворюється
Salmonella paratyphi В 8006 Малиновий косяк. Спостерігається почорніння стовпчика. утворюється газ
Shigella sonnei «S form» Малиновий косяк і жовтий стовпчик. газ не утворюється
Escherichia coli 3912/41 (055: K59) жовтий косяк і жовтий стовпчик. Утворюється газ
Proteus inconstans 1068-50 Малиновий косяк і жовтий стовпчик. Утворюється газ (слабо)
Proteus mirabilis Сіднея Малиновий косяк і чорний стовпчик. Утворюється газ
Pseudomonas aeruginosa 613-60 малиновий косяк і малиновий стовпчик. газ не звертаючи -зуется. Почорніння немає

Термін придатності: 3 роки.