Агар Кліглера ГРМ, 250 г / пак
Доставка кур'єром по Києву та області
Вартість доставки – від 80 грн. (залежно від габаритів та ваги)
Перевізником по Україні
Терміни доставки уточнюйте, будь ласка, у менеджера.
Характеристика:
Поживна середу призначена для ідентифікації ентеробактерій за їхньою здатністю ферментувати лактозу, глюкозу, утворювати газ і сірководень.
є дрібнодисперсний, гігроскопічний порошок кремового кольору.
ТУ 9398-030-78095326-2007. РУ ФСР 2007/00968.
Склад:
Панкреатический гідролізат рибного борошна з тиосульфатом натрію, дріжджовий екстракт, лактоза, натрію хлорид, заліза сульфат, заліза окисного цитрат, феноловий червоний, натрію сульфіт, натрію карбонат, агар.
приготування:
● Препарат у кількості, необхідній для приготування конкретної серії живильного середовища, розмішують в 1 л дистильованої води, кип'ятять протягом 2 -3 хв до повного розплавлення агару, фільтрують через ватно-марлевий фільтр, розливають по 7,0 мл в пробірки і стерилізують в автоклаві при температурі 112 o з протягом 20 хв. Після стерилізації середовище в пробірках скошують, залишивши стовпчик висотою 25-30 мм.
● Готове середовище має червоний колір.
● Стерильну середу м ожно використовувати протягом 3-х тижнів за умови її зберігання при температурі 2-8 * С або протягом 3 діб при температурі зберігання 18-25 o С (зберігати пробірки слід в темному місці).
● pH 7,4 ± 0,2.
Принцип дії:
Сукупність компонентів, що входять до складу середовища, забезпечує поживні потреби для росту і ідентифікації за біохімічними властивостями окремих видів мікроорганізмів.
Проведення аналізу:
● Дослідження зразків проводяться за відповідними Методичних вказівок і ГОСТам
● Культури засівають бактеріологіч ської петлею, завдаючи матеріал спочатку штрихом на скошену поверхню, а потім уколом в стовпчик середовища, не торкаючись дна пробірки.
● Інкубують при температурі (37 ± 1 ) o З протягом 48 год.
Контроль якості:
Тест-штам | Спостережуваний ефект |
---|---|
Salmonella typhi «bismuth» | Малиновий косяк і жовтий стовпчик. Спостерігається слабке почорніння. Газ не утворюється |
Salmonella paratyphi В 8006 | Малиновий косяк. Спостерігається почорніння стовпчика. утворюється газ |
Shigella sonnei «S form» | Малиновий косяк і жовтий стовпчик. газ не утворюється |
Escherichia coli 3912/41 (055: K59) | жовтий косяк і жовтий стовпчик. Утворюється газ |
Proteus inconstans 1068-50 | Малиновий косяк і жовтий стовпчик. Утворюється газ (слабо) |
Proteus mirabilis Сіднея | Малиновий косяк і чорний стовпчик. Утворюється газ |
Pseudomonas aeruginosa 613-60 | малиновий косяк і малиновий стовпчик. газ не звертаючи -зуется. Почорніння немає |
Термін придатності: 3 роки.