Середа Ейкман з лактозою, 250 г / пак
Доставка кур'єром по Києву та області
Вартість доставки – від 80 грн. (залежно від габаритів та ваги)
Перевізником по Україні
Терміни доставки уточнюйте, будь ласка, у менеджера.
Характеристика:
Поживна середу призначена для виявлення Е. coli і коліформних бактерій за ознакою ферментації лактози при санітарно-бактеріологічному дослідженні водопровідної води і води з інших джерел.
є дрібнодисперсний гігроскопічний порошок світло-жовтого кольору.
ТУ 9398-089-78095326-2008 РУ № ФСР 2008 / 03666.
Склад:
Панкреатический гідролізат рибного борошна, пептони сухий ферментативний, лактоза, натрію хлорид, натрію карбонат, бромтимоловий синій.
Приготування:
● Для дослідження використовують звичайну і концентровану середовища
● Для приготування середовища звичайної концентрації 20 г препарату розмішують в 1 л дистильованої води, кип'ятять протягом 1-2 хв, фільтрують через ватно-марлевий фільтр, розливають по 10 мл в ємності з поплавками і стерилізують в автоклаві при температурі 110 o З протягом 15 хв.
● Готове середовище прозора зеленого кольору.
● Для приготування концентрованої середовища навішення збільшують в 10 разів, кип'ятять протягом 1-2 хв , фільтрують через ватно-марлевий фільтр, розливають в ємності по 1,10 мл з поплавками, стерилізують в автоклаві при температурі 110 o з протягом 15 хв.
● Готове середовище має цегельно-зелений колір. Можлива опалесценция.
● Готове середовище можна використовувати протягом 10 діб за умови зберігання при температурі 2-8 o С. < / p>
● pH 7,0 ± 0,2.
Принцип дії:
Метод заснований на здатності бактерій групи кишкової палички зброджувати лактозу, що входить до складу середовища, з утворенням кислоти, газу, зміною кольору середовища в присутності індикатора бромтимолового синього. < / p>
Проведення аналізу:
● Дослідження зразків проводять за МУК 4.2.671-97 «Методи санітарно-мікробіологічного аналізу питної води», МУК 10.05045.03 «Методи мікробіологічного контролю питної води»
●< / span> Інкубація протягом 24-48 год при температурі (37 ± 1) o C і протягом 18-24 год при температурі (43 ± 1) o С ( для ешерихій).
Контроль якості:
Тест-штам | Спостережуваний ефект |
---|---|
Escherichia coli 3912/41 (055: К59) | Помутніння, газоутворення і зміна кольору середовища з зеленого в жовтий |
Escherichia coli Ewing (0 124 sub> K 72 sub>) 227 | Помутніння, без зміни кольору середовища |
Escherichia coli ATCC 25922 | Помутніння, газоутворення і зміна кольору середовища з зеленого в жовтий |
Escherichia coli 4 (0157: Н7) | Помутніння, газоутворення і зміна кольору середовища з зеленого в жовтий |
Enterobacter aerogenes 10006 | Помутніння, слабке газоутворення і зміна кольору середовища з зеленого в жовтий |
Pseudomonas aeruginosa 27/99 | Помутніння, газоутворення і зміна кольору середовища з зеленого в синьо-зелений |
Proteus vulgaris HX 19 222 | Помутніння, без зміни кольору середовища |