Не додзвонилися?
Замовити дзвінок!

Середа Ейкман з глюкозою, 250 г / пак

Виробник: Оболенск
Модель: 23399
Наявність: Є в наявності
Артикул: О6-К
JAN: 18383

  • 2238 грн.

Доставка кур'єром по Києву та області

Вартість доставки – від 80 грн. (залежно від габаритів та ваги)

Перевізником по Україні

Терміни доставки уточнюйте, будь ласка, у менеджера.

Характеристика:

Поживна середу призначена для виявлення Е. coli і коліформних бактерій за ознакою ферментації глюкози при санітарно-бактеріологічному дослідженні водопровідної води і води з інших джерел.

є дрібнодисперсний гігроскопічний порошок світло-жовтого кольору.

ТУ 9398-088-78095326-2008. РУ № ФСР 2008/03665.

Склад:

Панкреатический гідролізат рибного борошна , пептони сухий ферментативний, глюкоза, натрію хлорид, натрію карбонат, бромтимоловий синій.

Приготування:

Для дослідження використовують звичайну і концентровану середовища.

Для приготування середовища звичайної концентрації навішення в кількості, зазначеній на етикетці для приготування конкретної серії живильного середовища розмішують в 1 л дистильованої води, кип'ятять протягом 1-2 хв, фільтрують через ватно-марлевий фільтр, розливають по 10 мл в ємності з поплавками і стерилізують в автоклаві при температурі 110 o З протягом 15 хв

Готове середовище прозора зеленого кольору.

Для приготування концентрованої середовища навішення повів ічівают в 10 разів, кип'ятять протягом 1-2 хв, фільтрують через ватно-марлевий фільтр, розливають в ємності по 1,10 мл з поплавками, сте ріліз автоклавуванням при температурі 110 o З протягом 15 хв .

Готове середовище має цегельно-зелений колір. Можлива опалесценция.

Готове середовище можна використовувати протягом 10 діб за умови зберігання при температурі 2-8 o С. < / p>

pH 7,0 ± 0,2.

Принцип дії:

Метод заснований на здатності бактерій групи кишкової палички зброджувати глюкозу, що входить до складу середовища, з утворенням кислоти, газу, зміною кольору середовища в присутності індикатора бром-тимолового синього .

Проведення аналізу:

Дослідження зразків проводять за МУК 4.2.671-97 «Методи санітарно-мікробіологічного ана лізу питної води», МУК 10.05045.03 «Методи мікробіологічного контролю питної води»

Інкубація протягом 18-24 год при температурі (37 ± 1) o C і протягом 18-24 год при температурі (43 ± 1) o С (для ешерихій).

Контроль якості:

Тест-штам Спостережуваний ефект
Escherichia coli 3912/41 (055: К59) Помутніння, газоутворення і зміна кольору середовища з зеленого в жовтий
Escherichia coli Ewing (0 124 K 72 ) 227 Помутніння, газоутворення і зміна кольору середовища з зеленого в жовтий
Escherichia coli ATCC 25922 Помутніння, газоутворення і зміна кольору середовища з зеленого в жовтий
Escherichia coli 4 (0157 : Н7) Помутніння, газоутворення і зміна кольору середовища з зеленого в жовтий
Enterobacter aerogenes 10006 Помутніння, слабке газоутворення і зміна кольору середовища з зеленого в жовтий
Pseudomonas aeruginosa 27/99 Помутніння, газообр азованіе і зміна кольору середовища з зеленого в синьо-зелений
Proteus vulgaris HX 19 222 Помутніння, газоутворення і зміна кольору середовища з зеленого в жовтий

Термін придатності: 2 роки.