Не додзвонилися?
Замовити дзвінок!

Види лабораторного обладнання для ефективної діагностики

Сучасні клініко-діагностичні медичні заклади проводять велику кількість різноманітних тестів та аналізів. Від точності їх проведення часто залежить правильна постановка діагнозу та визначення методу лікування пацієнта. Виходить, що від результату аналізу може залежати чиєсь життя. У свою чергу, правильність отриманих висновків залежить від рівня технічного оснащення лабораторії. І чим він вищий, тим якіснішими будуть виконані всі дослідження.

Медичне обладнання для лабораторій, призначення

Дуже важливим є оснащення лабораторій у медичному закладі сучасним обладнанням. Це дозволить проводити різні процедури швидко, зручно, з мінімальними затратами праці і при цьому отримувати точні результати.

Якщо високотехнологічне лабораторне обладнання купити, це дозволить забезпечити максимально швидке отримання точних результатів всіх досліджень і досліджень. Існує величезна різноманітність таких пристроїв. Поділяються вони за типом, призначенням та принципом дії.

Розберемо головні напрями такого устаткування.

Гістологічне – застосовується щодо клітин організму, його тканин. Матеріалом для таких досліджень є зіскрібки, пункції, мазки.
Мікробіологічне - необхідне виявлення вірусу, бактерії, що негативно впливають на здоров'я людини.
Клінічне – застосовується щодо великої кількості різних досліджень. Направлено виявлення патологічних модифікацій.
Клітинне – використовується при дослідженнях генотипу та виявлення внутрішньоклітинних патологій. Сюди належить культивування ембріонів під час проведення ЕКЗ.
Найпопулярніше лабораторне обладнання
Кожна лабораторія завжди оснащується основним та допоміжним обладнанням. До основних пристроїв відносяться:

  • мікроскопи;
  • агрегати для проведення аналізів сечі та крові;
  • прилади, які готують зразки для подальшого вивчення шляхом нагрівання або поділу на фракції;
  • прилади на дослідження окремих компонентів сечі, крові.


Допоміжне лабораторне обладнання представлено:

  1. холодильними агрегатами;
  2. меблями;
  3. витратними матеріалами;
  4. лабораторним посудом;
  5. пристроями для чищення інструменту, стерильності, санітарного стану.

Найпопулярніше і найнеобхідніше медичне обладнання наступне:

 

  • Стерилізатори - незамінні пристрої, за допомогою яких обробляється матеріал, що перев'язує, стерилізуються інструменти. Здійснюється це шляхом подачі гарячої пари під високим тиском. Таким чином знищуються всі мікроорганізми та бактерії.
  • Центрифуги - лабораторне обладнання, яке застосовується при дослідженнях крові, відділення плазми та для поділу будь-якої рідини на окремі фракції.
  • Фотоколориметри - з їх допомогою визначається пропускна та оптична щільність різних речовин.
  • Фотометри – медичне обладнання на дослідження біологічних рідин, тканин. Також може застосовуватись і на промислових підприємствах для вимірювання оптичної густини різних речовин.

Це лише невелика частина того, що має бути у сучасних лабораторно-діагностичних центрах. У компанії Lab Time можна купити лабораторне обладнання за оптимальною вартістю на вигідних умовах. Ми постійно оновлюємо асортимент продукції, поповнюючи його новими функціональними та продуктивними моделями.

1498