Не додзвонилися?
Замовити дзвінок!

Як очищати контактні лінзи в домашніх умовах

Купити ультразвукову ванну в магазині лабораторного та медичного обладнання LabTime

Догляд за контактними лінзами - це їх ретельне очищення та дезінфекція, яка необхідна для знезараження, усунення шкідливих мікроорганізмів, а отже, і захисту слизової оболонки очей від низки захворювань. Також процедура виконується з метою продовження терміну придатності лінз, видалення сторонніх частинок (пилу, білкових відкладень, дискретних плям, нальоту), які можуть спричинити дискомфорт та подразнення, а часом і алергійну реакцію.

Як очищати контактні лінзи в домашніх умовах?

Контактні лінзи поділяються на дві категорії: одноразові (або одноденні), багаторазові (лінзи планової заміни). Другі можуть використовуватися від 14 днів і більше, вони обробляються декількома способами. Основні:

  • Пероксидна дезінфекція. Здійснюється за допомогою перекису водню. Підійде для людей, які схильні до алергії. Спосіб не є досить ефективним, тому що вбиває не всі види вірусів та бактерій.
  • Теплова. Проводиться при високих температурах та із застосуванням сольових добавок. На водяній бані за температури не вище 80 °C протягом 20 хвилин відбувається обробка. Фахівці не рекомендують часто застосовувати спосіб, оскільки високі температури негативно впливають на оптичні характеристики лінз.
  • Хімічна, механічна чистка, глибоке ферментне очищення.
  • Використовувати власноруч приготовані розчини (наприклад, мильний) заборонено через великий ризик пошкодження контактних лінз або навіть сітківки очей.

Ультразвукова ванна для очищення лінз

Для очищення контактних лінз у домашніх умовах рідко використовується теплове, механічне чи хімічне очищення, при цьому найбільш популярні спеціальні офтальмологічні розчини. Процес видалення мікроорганізмів та забруднень у такий спосіб тривалий, потребує часу та додаткових пристроїв. Крім того, багаторазові лінзи потребують періодичного глибокого очищення, позбавлення від невидимого шару відкладень і нальоту. Тому для швидкого та ефективного догляду рекомендується використовувати ультразвукові ванни. Це компактні пристрої, що працюють за допомогою ультразвуку і здатні повністю замінити всі перераховані вище способи.

Процес відбувається дуже швидко:

за 2 хвилини здійснюється глибоке очищення відкладень (1 раз на день);
за 5 хвилин – повне бактеріальне очищення (1 раз на тиждень).
Чищення за допомогою ультразвукової ванни - це швидкий, ефективний і в той же час екологічно безпечний метод, який є одним із найнадійніших і найсучасніших.

Ультразвукова ванна має ряд переваг:

  1. видаляє всі забруднення (мінеральні, білкові відкладення, муцин);
  2. стерилізує контактні лінзи, вбиваючи всі види вірусів, бактерій та грибків;
  3. відрізняється невеликим розміром, легка ванна в транспортуванні;
  4. проста у використанні в домашніх умовах, не вимагає додаткових навичок, користуватися приладом може кожен;
  5. пристрій не здатний викликати алергічних реакцій;
  6. дозволяє зменшити кількість дотиків лінз і надалі виникнення інфекцій та швидке зношування;
  7. швидко та надійно очищає всю поверхню контактної лінзи та повністю замінює механічне та ензимне чищення.

Ультразвукові ванни у Києві.

Пристрій полегшить життя власника контактних лінз і зробить догляд простим та доступним. Придбати ультразвукову ванну можна у нас на сайті. Ми пропонуємо якісний товар за невелику ціну. Крім цього, пристрій укомплектований усіма необхідними компонентами для використання. Не гайте часу і купуйте ультразвукову ванну для домашнього очищення контактних лінз у нас!

2146