Агар м'ясо-пептони рідкий, 0,2 л / пак
Доставка кур'єром по Києву та області
Вартість доставки – від 80 грн. (залежно від габаритів та ваги)
Перевізником по Україні
Терміни доставки уточнюйте, будь ласка, у менеджера.
М'ясо-пептони агар призначений для культивування різних мікроорганізмів.
Є непрозорий холодець, світло-коричневого кольору.
Приготування:
- Перед використанням з пляшки з м'ясо-пептони агаром знімають алюмінієвий ковпачок, замінюють гумову пробку на стерильну ватно-марлеву. Витримують пляшку з м'ясо-пептони агаром в киплячій водяній бані до повного розплавлення агару, охолоджують до температури 45-50ºС і розливають в стерильні чашки Петрі шаром 4-5 мм. Після застигання м'ясо-пептони агар підсушують при температурі (37 ± 1) ° С протягом 45-60 хв. Робота проводиться з дотриманням правил асептики.
- У такому вигляді м'ясо-пептони агар можна зберігати протягом 10 діб при температурі 2-8 ° С.
М'ясо-пептони агар забезпечує зростання тест-штамів шигел у вигляді відповідних колоній через 18-20ч інкубації при температурі 37 ° С; ріст і утворення відповідних пігментів тест-штамами синьогнійної палички при температурі 37 ° С і серацій при температурі 22 ° С через 18-20ч інкубації.
Зберігання: в герметично закритій упаковці в сухому захищеному від світла місці при температурі від 2 до 30 ° С.
Контроль якості:
Тест-штам | Спостережуваний ефект |
---|---|
Shigella fiexneri 1а 8516 | Безбарвні прозорі круглі колонії діаметром 1,5 ± 0,5 мм в S формі |
Shigella sonnei «S form» | Безбарвні прозорі круглі колонії діаметром 1,5 ± 0,5 мм в S формі |
Pseudomonas aeruginosa 27/29 | Наявність пігменту |
Serratia marcescens 1 | Наявність пігменту |