Не додзвонилися?
Замовити дзвінок!

Агар ксилоза лізин деоксіхолатний (XLD-агар), 250 г / пак

Виробник: Оболенск
Модель: 25371
Наявність: Є в наявності
Артикул: О14-К
JAN: 18324

  • 4404 грн.

Доставка кур'єром по Києву та області

Вартість доставки – від 80 грн. (залежно від габаритів та ваги)

Перевізником по Україні

Терміни доставки уточнюйте, будь ласка, у менеджера.

Характеристика:

Поживна середу призначена для виділення і диференціації патогенних ентеробактерій, зокрема, сальмонел і шигелл при проведенні бактеріологічних досліджень в клінічній і санітарної мікробіології. Являє собою суміш сухих компонентів у вигляді дрібнодисперсного, гігроскопічного, світлочутливого порошку оливкового кольору. ТУ 9398-108-78095326-2010. РУ № ФСР 2010/09165.

Склад:

Ксилоза, лізин, Д (+) - лактоза, 1-водна, сахароза, натрію хлорид, дріжджовий екстракт, жовч очищена, суха, дезоксихолат натрію, натрію тіосульфат, заліза аміачне цитрат, феноловий червоний, натрій вуглекислий, агар мікробіологічний.

Приготування:

Середовище не підлягає автоклавированию і перегріву.

Препарат у кількості, зазначеній на етикетці, ретельно розмішують в 1 л дистильованої води, обережно кип'ятять при постійному помішуванні не більше 2 хв до повного розплавлення агару. Охолоджують до температури 40-45 o С, розливають в стерильні чашки Петрі шаром 5-6 мм і залишають для застигання. Перед посівом чашки із середовищем підсушують протягом 90-100 хв

Готове середовище в чашках прозора червоного кольору

Готове середовище, розлиту в чашки Петрі, можна використовувати протягом 2-х діб після її приготування за умови зберігання в темному місці при температурі 18-25 o С. < / p>

pH 7,2-7,6.

Принцип дії:

Інгібуючі речовини, що входять до складу середовища, повністю пригнічують ріст грампозитивної мікрофлори.

Диференціюючі властивості середовища засновані на зниженні pH середовища в кислу сторону при зростанні ферментуючих вуглеводи бактерій, які утворюють на XLD-arape білувато-жовті колонії, оточені жовтою зоною. Бактерії, декарбоксилируется лізин з утворенням кадаверина, візуально виявляються по пурпурного фарбування середовища навколо колоній, внаслідок підвищення pH середовища.

Бактерії, які продукують в процесі росту на XLD-arape сірководень, утворюють колонії з чорним центром. Освіта чорного центру відбувається в процесі хімічної реакції солей заліза, що входять до складу середовища, з сірководнем і освітою в результаті реакції сульфіду заліза чорного кольору.

Проведення аналізу:

Дослідження зразків проводяться відповідно до вимог ГОСТ Р 52814-2007 і Методичними вказівками.

Досліджуваний матеріал після селективного збагачення в рідкому середовищі засівають відповідно на дві чашки Петрі з «XLD-агаром» і стерильним шпателем розподіляють суспензія по поверхні середовища. Інкубують при температурі (37 ± 1) o З протягом 24-48 год.

контроль якості:

Тест-штам Спостережуваний ефект
Shigella flexneri 1a 8516 Круглі, блискучі, блідо-рожеві або кольору середовища, діаметром 1,0-1,5 мм
Salmonella typhimurium 79 Круглі, блискучі, безбарвні з чорним центром або без нього, діаметром 1,0-3,0 мм
S. enteritidis 11272 Круглі, блискучі, безбарвні з чорним центром або без нього, діаметром 1,0-3,0 мм
Escherichia coli 3912/41 ( 055: K59) Круглі, непрозорі, жовті, з жовтою зоною навколо, діаметром 1,5-3,0 мм
Proteus mirabilis 3177 Круглі, прозорі, жовтого кольору з темним центром, діаметром 1,0-2,5 мм
Staphylococcus aureus Wood-46 відсутність зростання

Термін придатності: 2 роки