Не додзвонилися?
Замовити дзвінок!

Тест-системи "Нітрат-тест" 20 аналізів, вода

Виробник: Крисмас+
Модель: 19907
Наявність: Є в наявності
JAN: 22470


Доставка кур'єром по Києву та області

Вартість доставки – від 80 грн. (залежно від габаритів та ваги)

Перевізником по Україні

Терміни доставки уточнюйте, будь ласка, у менеджера.

Найменування тест-системи Визначається компонент Діапазон концентрацій, мг / л Кількість аналізів
Нітрат-тест NO 3 -
0-10-50-200-1000
20

Нітрат-тест застосовується при:

аналізі продуктів харчування - овочів, фруктів, зелених культур (салату, петрушки) і т. п. за винятком часнику та цибулі, а також продуктів , що мають інтенсивно забарвлений сік (буряк, морква і т. п.);

аналізі питної та природної води, соків;

аналізі воднопочвенних витяжок, суспензій та ін.

Гранично допустима конц ентрація нітрат-іонів у питній воді - 45 мг / л, у воді рибогосподарських водойм - 40 мг / л.

Гранично допустимі рівні вмісту нітратів в продуктах рослинного походження дивіться в таблиці.

Гранично допустимі рівні вмісту нітратів в продуктах рослинного походження

< th scope="col" rowspan="2"> Харчовий продукт
Вміст нітратів, мг / кг (мг / л)
Відкритий грунт Захищений грунт
Кавуни 250 -
Виноград столових сортів 60 -
Дині 90 < /td> -
Зелені культури (салат) 2000 3000
Кабачки 400 400
Картопля 250 -
Капуста білокачанна раняя до 01.09 900 -
Капуста білокачанна пізня 500 -
Огірки 150 400
Перець солодкий 200 400
Продукти дитячого харчування 50 -
Томати 150 300
Яблука, груші 60 -

Допустиме добове споживання нітратів з їжею становить 5 мг на 1 кг ваги людини. < /p>

Підготовка проб продуктів до тестування:

Баштанні культури: виріжте шматок (сегмент) шириною 6-8 см по колу і глибиною близько 1/3 від діаметра плоду. аналізуйте сік, який виступив на поверхні шматка в середній частині плоду.

Виноград: ягоди відокремте від гілок, промийте водою, підсушіть і розріжте. аналізуйте сік, який виступив в середній частині ягід.

Зелені культури, c'едобние частини, промийте водою, підсушіть листя між шарами чистої тканини. Аналізуйте краплю вичавленого соку.

Капусту розрізати хрестоподібно уздовж вертикальної осі. Аналізуйте сік, який виступає на зрізах листових жив і листових пластин. За результат прийміть усереднене значення (качани не аналізує).

Картопля і коренеплоди, томати, огірки, кабачки, яблука, груші промийте водою, витріть насухо чистою тканиною і розріжте хрестоподібно уздовж ростовой осі. аналізуйте сік, який виступив в середній частині коренеплоду. при необхідності проведіть гомогенизацию обра ЗЦА (шматочок продукту масою до 10 г перетріть до кашоподібного стану).

Порядок використання Нітрат-тесту

Витягніть індикаторну смужку з пакета. Відріжте від індикаторної смужки робочу ділянку розміром близько 5х5 мм. Не знімаючи полімерного покриття, опустіть його в аналізований розчин на 5-10 с або змочіть соком продукту. Через 3 хв порівняйте забарвлення ділянки із зразками контрольної шкали. за результат аналізу приймайте значен ня концентрації, відповідне найближчого за забарвленням зразком шкали (при проміжної забарвленням - відповідний інтервал концентрацій). результат аналізу ( концентрацію нітратів) отримують в мг / л, що для продуктів рослинного походження одно їх вмісту в мг / кг.

Нітрат-тест зберігайте в сухому, прохолодному, темному місці.

Допускається в процесі зберігання поява слабо-рожевого забарвлення індикаторної смужки.