Не додзвонилися?
Замовити дзвінок!

Середа Олькеницкого (Залізо-глюкозо-лактозна агар з сечовиною), 250 г / пак

Виробник: Оболенск
Модель: 23391
Наявність: Под заказ
Артикул: О23-К
JAN: 18366

  • 2217 грн.

Доставка кур'єром по Києву та області

Вартість доставки – від 80 грн. (залежно від габаритів та ваги)

Перевізником по Україні

Терміни доставки уточнюйте, будь ласка, у менеджера.

Характеристика:

Поживна середу призначена для ідентифікації мікроорганізмів за їх здатності утилізувати сечовину, ферментувати лактозу, глюкозу, утворювати газ і сірководень.

є дрібнодисперсний, гігроскопічний, світлочутливий порошок світло-коричневого кольору.

ТУ 9398-111-78095326-2010. РУ № ФСР 2011/10006.

Склад:

Панкреатический гідролізат рибного борошна з тиосульфатом натрію, лактоза, глюкоза, натрію фосфат двозаміщений, калію фосфат однозаміщений, натрію хлорид, заліза окисного цитрат, феноловий червоний, натрію сульфіт, сечовина, агар.

приготування:

Препарат у кількості, необхідній для приготування конкретної серії живильного середовища, раз мешівают в 1 л дистильованої води, стерилізують в автоклаві при температурі 110 o З протягом 15 хв. Після стерилізації охолоджену до температури 40-50 o З середу розливають по 7 мл в стерильні пробірки і скошують, залишаючи стовпчик висотою 25-30 мм.

Готове середовище має червоний колір.

Стерильну середу можна використовувати протягом 2-х тижнів за умови її зберігання при температурі 2 8 o З або протягом 3 діб при температурі зберігання 18-25 o С (зберігати пробірки слід в темному місці).

pH 7,1 ± 0,2.

Принцип дії:

Сукупність компонентів, що входять до складу середовища, забезпечує поживні потреби для росту і ідентифікації за біохімічними властивостями окремих видів мікроорганізмів.

Проведення аналізу:

Дослідження зразків проводяться за відповідними Методичних вказівкам і ГОСТам.

Досліджувану культуру бактеріологічною петлею засівають в пробірку з середовищем уколом в стовпчик. Інкубують при температурі (37 ± 1) o З протягом 18-20 год.

контроль якості:

Тест-штам Спостережуваний ефект
Yersinia pestis EV Початковий колір середовища переходить в оранжевий
Yersinia enterocolitica 287 II Стовпчик середовища і скошена частина яскраво-малинового кольору
Yersinia pseudotuberculosis III Стовпчик середовища і скошена частина яскраво-малинового кольору
Shigella sonnei «S form» Стовпчик середовища жовтого кольору, скошена частина червоно-малинового кольору
Escherichia coli 3912/41 (055: К59) Стовпчик і скошена частина середовища жовтого кольору, наявність в стовпчику бульбашок газу
Citrobacter freundii 101/57 Стовпчик і скошена частина середовища ж елтого кольору, почорніння середовища в стовпчику, наявність в стовпчику бульбашок газу
Proteus vulgaris НХ 19 222 У стовпчику почорніння середовища по уколу, скошена частина яскраво малинового кольору

Термін придатності: 1 рік.