Не додзвонилися?
Замовити дзвінок!

Середовищах Гіса з лактозою ГРМ, 250 г / пак

Виробник: Оболенск
Модель: 23504
Наявність: Є в наявності
Артикул: О17-К
JAN: 18374

  • 2106 грн.

Доставка кур'єром по Києву та області

Вартість доставки – від 80 грн. (залежно від габаритів та ваги)

Перевізником по Україні

Терміни доставки уточнюйте, будь ласка, у менеджера.

Характеристика:

Поживна середу призначена для ідентифікації ентеробактерій по тесту ферментації одного з вуглеводів (лактози, глюкози, сахарози, мальтози) або багатоатомного спирту (маннита). Являє собою дрібнодисперсний гігроскопічний порошок світло-жовтого кольору.

Середовища Гісса-ГРМ випускають у вигляді окремих 5 препаратів, до складу кожного з яких входить або вуглевод (лактоза, глюкоза, сахароза, мальтоза), або багатоатомний спирт ( маніт).

ТУ 9398-049-78095326-2008. РУ № ФСР 2008/03494.

Склад:

Панкреатический гідролізат рибного борошна , натрій хлористий, натрій фосфорнокислий двозаміщений, бромтимоловий синій, агар, один з вуглеводів: лактоза, глюкоза, сахароза, мальтоза або багатоатомний спирт - вабить.

приготування:

Препарат у кількості, необхідній дпя приготування конкретної серії живильного середовища, розмішують в 1 л дистильованої води , кип'ятять 3 хв до повного розплавлення агару, фільтрують через ватно-марлевий фільтр, розливають по 4 мл в стерильні пробірки, стерилізують в автоклаві при температурі 112 o з протягом 20 хв.

Готове середовище синьо-зеленого кольору.

Готове середовище можна використовувати протягом 10 діб за умови зберігання її при температурі 2-8 ° С.

pH 7,4 ± 0,2.

Принцип дії:

Сукупність компонентів, що входять до складу середовищ Гісса-ГРМ, забезпечує поживні потреби дпя зростання і прояви біохімічних властивостей ентеробактерій.

Проведення аналізу:

Дослідження зразків проводяться за відповідними Методичних вказівок і ГОСТам.

< p> Досліджувану культуру бактеріологічною петлею засівають в пробірку з середовищем уколом в стовпчик. Інкубують при температурі (37 ± 1) o З протягом 18-20 ч.

Контроль якості:

щосереди Гисса-ГРМ дозволяє ідентифікувати штами ентеробактерій по тесту ферментації одного з вуглеводів або маніту, що міститься в цьому середовищі. В разі позитивної реакції відбувається утворення кислоти зі зміною кольору середовища з синьо-зеленого на жовто-зелений або жовтий, освіту газу супроводжується появою «бульбашок» в глибині середовища або на її поверхні Негативна реакція характеризується відсутністю змін кольору середовища

Термін придатності: 2 роки.