Середа №13 ГРМ, (д / виявлення сірководню і визначення ферментації лактози, глюкози, сахарози), 250 г / пак
Доставка кур'єром по Києву та області
Вартість доставки – від 80 грн. (залежно від габаритів та ваги)
Перевізником по Україні
Терміни доставки уточнюйте, будь ласка, у менеджера.
Характеристика:
Поживна середу призначена дпя диференціації мікроорганізмів сімейства Enterobacteriaceae по їх здатності до утворення сірководню та ферментації лактози, глюкози, сахарози при контролі мікробної забрудненості нестерильних лікарських засобів.
є гігроскопічний дрібнодисперсний порошок кремового кольору.
ТУ 9398-013-78095326-2006. РУ № ФС 01012006 / 4122-06.
Склад:
Панкреатический гідролізат рибного борошна, дріжджовий екстракт, натрію тіосульфат, заліза сульфат, лактоза, глюкоза, сахароза, феноловий червоний, агар.
Приготування :
● Препарат у кількості, необхідній дпя приготування конкретної серії живильного середовища, розмішують в 1 л дистильованої води, кип'ятять 2 хв до повного розплавлення агару, фільтрують через ватно-марлевий фільтр, розливають по 7 мл в скляні пробірки і стерилізують в автоклаві при температурі 121 ° С протягом 15 хв. При охолодженні середу скошують, залишаючи стовпчик висотою 2,0-2,5 см.
● Готова живильне середовище, червонувато-коричневого кольору.
● Готове середовище можна зберігати протягом 10-14 діб при температурі 2-8 o С у захищеному від світла місці
< p> ● pH 7,3 ± 0,3.принцип дії:
Якісне визначення освіти сірководню і ферментації вуглеводів ентеробактеріями здійснюється мікробіологічними методом.
Проведення аналізу:
● Методика якісного визначення ферментації вуглеводів і наявність сірководню викладена в ГосФармакопее СРСР XI, вип. 2.
● Інкубують при температурі (33 ± 2) o З протягом (21 ± 3) ч
Контроль якості:
Тест-штам | Спостережуваний ефект |
---|---|
Escherichia coli АТСС 25922 | Ферментація вуглеводів без освіти сірководню |
Pseudomonas aeruginosa ГИСК 453 | Чи не ферментує вуглеводи, не виділяє сірководень, зростання супроводжується утворенням пігменту у вигляді сірого нальоту на поверхні скошеної частини середовища |
Salmonella abony ГИСК 103/39 (непатогенних штам) | Освіта сірководню і ферментації цукрів |
Термін придатності: 2 роки.