Агар МакКонкі-ГРМ, 250 г / пак
Доставка кур'єром по Києву та області
Вартість доставки – від 80 грн. (залежно від габаритів та ваги)
Перевізником по Україні
Терміни доставки уточнюйте, будь ласка, у менеджера.
Характеристика:
Поживна середу призначена для виявлення і підрахунку коліформних бактерій і кишкових патогенів в воді, харчових продуктах, фекаліях, сечі і ін. об'єктах і їх диференціації за ознакою ферментації лактози.
є дрібнодисперсний, гігроскопічний, світлочутливий порошок світло-жовтого кольору.
ТУ 9385-078- 78095326-2008 РУ № ФСР 2009/05628
Склад:
Панкреатический гідролізат рибного борошна, пептони м'ясної, лактоза, натрію хлорид, дріжджовий екстракт, жовч очищена суха, нейтральний червоний, кристалічний фіолетовий, агар.
Приготування:
● Препарат у кількості, зазначеній на етикетці, ретельно розмішують в 1 л води дистильованої, стерилізують в автоклаві при температурі 121 o З протягом 15 хв. Охолоджують до температури 40-45 o С, розливають в стерильні чашки Петрі шаром 5-6 мм. Перед посівом чашки із середовищем підсушують протягом (40 ± 5) хв.
● Готове середовище в чашках прозора коричнево-червоного кольору
● Готове середовище, розлиту в чашки Петрі, можна використовувати протягом 10 діб при температурі зберігання 2-8 o С, і протягом 2 діб при температурі 18-25 o С (зберігати чашки слід в темному місці).
● pH 7,2 ± 0,2 .
Принцип дії:
Диференціюючі властивості середовища засновані на зміні pH в кислу сторону при зростанні лактозо-ферментуючих бактерій, які утворюють на середовищі колонії малинового або рожевого кольору. На середовищі частково пригнічений ріст грампозитивної мікрофлори.
Проведення аналізу:
● Дослідження зразків проводяться відповідно до ГОСТ р 50 477-93 «продукти харчові», ГОСТ 9225-84 «Молоко та молочні продукти», ІСО 9308-1 1990 р «Якість води Виявлення та підрахунок коліформних організмів, термотолерантних коліформних організмів і передбачуваних Е. coli », СанПіН № 42-123-4940-88« Мікробіологічні нормативи і методи аналізу продуктів дитячого, лікувального і дієтичного харчування і їх компонентів », МУК 4.2.671-97« методи санітарного мікробіологічного аналізу питної води »
● Досліджуваний матеріал для прямого посіву або з середи накопичення тонким шаром розподіляють шпателем по поверхні чашок Петрі з агаром МакКонкі-ГРМ (при необхідності роблять розведення). Інкубують при температурі (37 ± 1) o З протягом 18-20 год.
контроль якості:
Тест-штам | Спостережуваний ефект |
---|---|
Escherichia coli 4 (0157 : Н7) | Малинові, круглі, гладкі колонії |
Escherichia coli 3912/41 (055: К59) | Малинові, круглі , гладкі колонії |
Shigella flexneri 1a 8516 | Безбарвні, ніжні, гладкі, круглі |
Shigella sonnei "S form" | Безбарвні, ніжні, гладкі, круглі |
Klebsiella pneumoniae 3534/51 | Рожеві, ніжні, гладкі , круглі |
Enterobacter cloacae 10005 | Рожеві, ніжні, гладкі, круглі |
Термін придатності: 2 роки. spa n>