Не додзвонилися?
Замовити дзвінок!

Агар МакКонкі-ГРМ, 250 г / пак

Виробник: Оболенск
Модель: 23338
Наявність: Є в наявності
Артикул: О3-К
JAN: 18339

  • 2961 грн.

Доставка кур'єром по Києву та області

Вартість доставки – від 80 грн. (залежно від габаритів та ваги)

Перевізником по Україні

Терміни доставки уточнюйте, будь ласка, у менеджера.

Характеристика:

Поживна середу призначена для виявлення і підрахунку коліформних бактерій і кишкових патогенів в воді, харчових продуктах, фекаліях, сечі і ін. об'єктах і їх диференціації за ознакою ферментації лактози.

є дрібнодисперсний, гігроскопічний, світлочутливий порошок світло-жовтого кольору.

ТУ 9385-078- 78095326-2008 РУ № ФСР 2009/05628

Склад:

Панкреатический гідролізат рибного борошна, пептони м'ясної, лактоза, натрію хлорид, дріжджовий екстракт, жовч очищена суха, нейтральний червоний, кристалічний фіолетовий, агар.

Приготування:

Препарат у кількості, зазначеній на етикетці, ретельно розмішують в 1 л води дистильованої, стерилізують в автоклаві при температурі 121 o З протягом 15 хв. Охолоджують до температури 40-45 o С, розливають в стерильні чашки Петрі шаром 5-6 мм. Перед посівом чашки із середовищем підсушують протягом (40 ± 5) хв.

Готове середовище в чашках прозора коричнево-червоного кольору

Готове середовище, розлиту в чашки Петрі, можна використовувати протягом 10 діб при температурі зберігання 2-8 o С, і протягом 2 діб при температурі 18-25 o С (зберігати чашки слід в темному місці).

pH 7,2 ± 0,2 .

Принцип дії:

Диференціюючі властивості середовища засновані на зміні pH в кислу сторону при зростанні лактозо-ферментуючих бактерій, які утворюють на середовищі колонії малинового або рожевого кольору. На середовищі частково пригнічений ріст грампозитивної мікрофлори.

Проведення аналізу:

Дослідження зразків проводяться відповідно до ГОСТ р 50 477-93 «продукти харчові», ГОСТ 9225-84 «Молоко та молочні продукти», ІСО 9308-1 1990 р «Якість води Виявлення та підрахунок коліформних організмів, термотолерантних коліформних організмів і передбачуваних Е. coli », СанПіН № 42-123-4940-88« Мікробіологічні нормативи і методи аналізу продуктів дитячого, лікувального і дієтичного харчування і їх компонентів », МУК 4.2.671-97« методи санітарного мікробіологічного аналізу питної води »

Досліджуваний матеріал для прямого посіву або з середи накопичення тонким шаром розподіляють шпателем по поверхні чашок Петрі з агаром МакКонкі-ГРМ (при необхідності роблять розведення). Інкубують при температурі (37 ± 1) o З протягом 18-20 год.

контроль якості:

Тест-штам Спостережуваний ефект
Escherichia coli 4 (0157 : Н7) Малинові, круглі, гладкі колонії
Escherichia coli 3912/41 (055: К59) Малинові, круглі , гладкі колонії
Shigella flexneri 1a 8516 Безбарвні, ніжні, гладкі, круглі
Shigella sonnei "S form" Безбарвні, ніжні, гладкі, круглі
Klebsiella pneumoniae 3534/51 Рожеві, ніжні, гладкі , круглі
Enterobacter cloacae 10005 Рожеві, ніжні, гладкі, круглі
< p>

Термін придатності: 2 роки.