Не додзвонилися?
Замовити дзвінок!

Компоненти поживних середовищ

Компоненти поживних середовищ

Купити компоненти поживних середовищ в магазині лабораторного і медичного обладнання LabTime

Компоненти поживних середовищ

База для будь-якої діяльності, пов'язаної з бактеріології, це живильне середовище. Дуже часто саме від якості цієї основи безпосередньо залежать остаточні результати дослідження. Живильне середовище - це субстрат, в якому один або декілька компонентів, використовуються для культивації мікроорганізмів або культур клітин вищих організмів.

Компоненти поживних середовищ і ступінь їх значимості насправді переоцінити досить важко. Переважно вони використовуються для розмежування різних хвороб, пов'язаних з інфекціями. Також з їх допомогою робляться вакцини і створюються антибіотики. Живильні середовища, крім іншого, досить активно задіяні в медичних дослідженнях, а також у мікробіології та фармацевтиці.

Створення цього субстрату є процесом досить специфічним. Потрібно дуже строго дотримуватися встановлених методик і процедур. Все основні компоненти поживних середовищ і їх пропорції повинні строго відслідковуватися. Щоб за підсумками середи вийшла високої якості, необхідно неухильно дотримуватися конкретної послідовності дій. В іншому випадку результат виявиться марний.

Базові вимоги

Ось які вимоги висувають до живильних середовищ сьогодні: < / p>

  • до складу включені всі речовини, необхідні для живлення бактерій;
  • достатній рівень вологості;
  • ізотонічність, а для бактерій галофільні типу концентрація солі повинна бути не менше 1%;
  • оптимальний електронний потенціал, що говорить про розчиненому кисні в складі. Рівень повинен бути високим або низьким залежно від бактерій (аеробних або анаеробних);
  • прозорість, щоб можна було відстежити розвиток бактерій;
  • стерильність (відсутність інших бактерій, крім конкретних);
  • рівень кислотності рН в межах норми (7,2-7,6).

Щоб приготувати живильне середовище, зазвичай беруться продукти тваринного або рослинного походження. Це можуть бути м'ясо, овочі, риба, молочні продукти. Крім них можуть бути також задіяні різні хімічні сполуки - синтетика. В основному це компоненти сухих поживних середовищ.

Так. Наприклад, азотом бактерії «підгодовуються» з амінокислот або сполук амонію. Вуглець вони добувають з цукру або органічних спиртів. А неорганічних елементів їм додають найрізноманітніші солі.

Як класифікуються поживні середовища

Склад поживних середовищ підрозділяється, залежно від классифицирования. Зокрема, вони можуть поділятися на:

  1. природні (бульби овочів, молочні продукти і т.д.);
  2. штучні (рослинні і тваринні речовини);
  3. синтетичні (на базі хімікатів).

Додатково середовища здатні поділятися на прості або складні, а також на рідкі або ж щільні. < / p>

процес стерилізації

Це процес повного знепліднювання досліджуваного матеріалу. Варіант можна вибрати залежно від складу і якостей живильного середовища. Найбільш часто використовуються:

  • автоклавирование. Під дією насиченої пари і тиску;
  • динамічне. Використовується для середовищ, які змінюють свої властивості, досягнувши температури кипіння;
  • із застосуванням дрібнопористою фільтра. Для високочутливих поживних середовищ.

Дуже важливо відзначити, що знепліднювання живильного середовища - це виключно промислова процедура, що вимагає наявності високотехнологічних інструментів. Її не варто навіть намагатися провести в домашніх умовах. Але якщо бажаєте компоненти поживних середовищ купити, тоді сміливо звертайтеся в наш магазин. Тут ви знайдете все, що вам потрібно, і навіть більше, по самій демократичній вартості.

Компоненти поживних середовищ в Києві

Додатково у нас в продажу можна знайти непоганий асортимент апаратів ШВЛ, а також ЛАЛ реактиви.

Порівняння товарів (0)

Сортувати:

Гідролізат казеїну солянокислий, 250 г / пак

Код товара: 89630

Екстракт м'ясної, д / мікробіології, 100 г

Код товара: 86028

111925 Агар - агар, 1кг / уп Merck

Код товара: 23107

RM007 Пептон соєвий, 500г / уп., HiMedia

Код товара: 83456

Агар бактеріологічний, 250 г / пак

4374 грн. Код товара: 23332

Агар мікробіологічний, Углич

3726 грн. Код товара: 23440

Гідролізат казеїну панкреатичний, 250 г / пак

6927 грн. Код товара: 23356

Дріжджовий екстракт, 250 / упак.

Код товара: 23564

Дріжджовий екстракт, 250 г / пак

1653 грн. Код товара: 23405

Калію телурит, 6 амп. * 5 мл

Код товара: 83473

Пептон ферментативний, 250 г / пак

2760 грн. Код товара: 23364

Пептон ферментативний, Данія

Код товара: 23606

Пептон ферментативний, Росія

Код товара: 83545

Пептон ферментативний, Росія

Код товара: 83608

Пептон ферментативний, Росія

Код товара: 23475

Пептон ферментативний, Росія

3366 грн. Код товара: 23476

Пептон ферментативний, Росія

Код товара: 83459
Показано з 1 по 20 із 20 (1 сторінок)

Ціни на: Компоненти поживних середовищ в Київі 2024

Компоненти поживних середовищ Вартість
Екстракт м'ясної, д / мікробіології, 100 г
111925 Агар - агар, 1кг / уп Merck
Пептон ферментативний, Данія
Пептон ферментативний, Росія
Гідролізат казеїну панкреатичний, 250 г / пак 6927 грн.